• Fazli Maloku: A po na përsëritet 'tradhëtia'?

  Vendimi i Kuvendit të Kosovës i datës 21 mars 2018,  me të cilin vendim i dhurohen Malit të Zi më shumë se 8200 hektarë tokë e Kosovës, është  tradhëtia më e re që i bëhet Kosovës dhe mbarë kombit shqiptar! Tanimë na është bërë e ditur të gjithëve nga raporti...
 • Ajete Zogaj: Intervistë me Prof. Dr. Sabile Basha

  Me prof. dr. Sabile Keçmezi-Bashën, bëmë intervistë në lokalet e Institutit të Historisë së Kosovës. Temë boshte e bisedës sonë ishte veprimtaria shkencore dhe krijuese e saj. Ajo, duhet thënë pa modesti, se është njëra ndër femrat ...
 • Baki Ymeri: Intervistë me Z. Gjergj Dedaj

  Zt. Gjergj Dedaj u lind më 23 Prill 1954 në Gjakovë. Është politikan shqiptar meritash të larta njerëzore dhe atdhetare. Shkollën fillore dhe të mesmen i kreu në vendlindje. Diplomoi në Universitetin e Prishtinës në katedrën e Filozofisë dhe Sociologjisë. Aktiviteti politik...
 • Qazim Shehu: Ajo që këputet

  Këputet zjarr i hijshëmNga gravitim i ligjshëm,Dhe shuhet në hapësirë,Siç këputet një psherëtimëDhe shuhet në  brendësi,Gjëmon kujtesëE këputjeve pa mbarim,Këputet një vështrimNë përvëlim,Këputet një dorëNjë orëNë përgjysmim...
 • Eli Kanina: Shkumbinaset që shërojnë

  "Mikroskopi dhe teleskopi janë vazhdimësi e syrit, telefoni vazhdim i zërit, plugu dhe shpata i duarve. Por libri është një punë krejt tjetër, libri është vazhdim i kujtesës dhe imagjinatës..." shkruan Jurge Luis Borges . Është libri ai që na motivon në përditshmëri, miqësi e ...
 • Gëzim Llojdia: Historia dhe një fasade propagandistike

  Ishte vitit 1967. Lajmi që morri dhen ishte gati i çuditshëm. Mediumin shqiptar u pushtua befasisht nga një letërkëmbim i rrallë. Një hero, pa sy nga malet e Skraparit i shkruante letër komandantit. Ky heroi i kësaj kohe dritën e syve e kishte humbur qysh në fëmijërin...
 • Martin Dedaj: Jetë në shërbim të dijes dhe gazetarisë

  Mësuesi dhe gazetari gjysëm shekullor Fran Gjoka - Ndonëse prej vitesh ka dalë në pension dhe mosha e tij po i afrohet të shtatëdhjetave, ai sërishvazhdon të jetë aktiv në shtypin e shkruar, saqë gati në çdo ditëshkrimet e tij plot larmi, tematika të ndryshme...
 • Dega e LDK-së në Gjermani - prijetare në veprimtari

  Kryesia e zgjëruar e Degës të LDK-së, në Gjermani, mbajti mbledhjen e saj të radhës, në Frankfurt, me këtë rend dite:1) Dorëheqja e kryetares të Degës së LDK-së, në Gjermani, Donikë Gërvalla;2) Çështja organizative në Degën e LDK-së, në Gjemani...
 • Fritz Radovani: Melbourne me Roger Federer

  28 JANAR 2018: Edhe pse temperatura në qytetin Melbourne ishte mbi 38 gradë celcius, rrugët e bukura ishin të mbushuna me tifozat e tenisit...Zhvillohej një finale e pritshme, per të cilen Australia asht e njohun.Ajo si gjithnjë hapë Kampionatin Botnor të Çmimit të Madh të ...