• Elvi Sidheri: I izoluari i Bosforit!

  Arrestimet e shumta të gazetarëve në Turqi gjatë ditëve të fundit, mund të sjellin si pasojë, kthimin përfundimisht të faqes “Erdogan” nga liderët perëndimorë, duke dëmtuar kështu njëkohësisht të gjitha palët në këtë kontekst gjeostrategjik me rëndësi themelore për ekuilibrat ekonomikë...
 • Gani Mehmeti: Nipi i moshuar kërkon gjyshin e ri

  Meqë m’u dha rasti të vizitoja Dizhonin e Francës, nga kureshtja po kërkoja edhe Fakultetin e Letërsisë në Universitetin e këtij qyteti. Këtë nuk po e bëja pa ndonjë qëllim: Doja të shihja sallat e mësimit në këtë fakultet...
 • Frank Shkreli: Vjedhja e pronës private në Ulqin

  Sipas një njoftimi në portalin e Komunës së Ulqinit, të martën u nënshkrua në hapësirat e komunës së atij qyteti marrveshja, midis Kryetarit të komunës, Fatmir Gjekaj dhe përfaqsuesit të kompanisë turke "Aqua Park & Entertainment", Sahret Hajdarpasic, për ndërtimin e një akva parku...
 • Albert Vataj: Ikja e pakohë e Skënder Drinit

  Në agun e 16 dhjetorit 2014, pas një kome disaditore ka ndalur zemra e shkrimtarit Skënder Drini. Shërbim i reanimator i Qendrës Spitalore Universitare "Nënë Tereza" nuk ka mundur ta mbajë në jetë zemrën ...
 • Demir Krasniqi: Çka ka thanë Mehmeti

  Çka  ka thanë  Mehmeti –Dija hallin veti !Këqyri punët tuaja ,Mos  mbajë gajle  t’ huaja ! Ka pas thanë malësorja Zojë –Mos i merr hallkun për gojë !Mos ta bëjnë hallku me dorë ,Se çka t’ mbjellësh ke me e korrë...
 • Halim Mustafa: Flamuri - kenge, valle dhe poezi

  Më 22 nëntor 2014, në organizim të SHKA “17 Shkurti” , në Baden të Austrisë u kremtuar denjësisht Dita e Flamurit dhe e Pavarësisë së Shqipërisë. Atë ditë, në Baden kishin ardhur për të kremtuar bashkarisht ...
 • Marjan Sebaj-Sopi: Intervistë me Prof. Nazif Laçi, historian

  Prof Nazif Laçi i nderuar, është kënaqësi të bashkëbisedojmë me Ju, njëherit që në fillim ju falenderojmë për kohën e çmuar Tuajën e të cilën na kushtoni të gjithë neve e në veçanti gjeneratave të reja të cilat gjithnjë i keni pasur...
 • Vritet një komandant kosovar i ISIS-it

  Një nga komandantët kryesorë të ISISit në Irak është vrarë sot kur autokolona e tij u hodh në erë pasi shkeli mbi disa bomba të vendosura përgjatë rrugës kryesore. Ai quhet Abu Abdullah Kosovoi, një shqiptaro-mysliman nga Kosova. Ngjarja ndodhi 3 km larg qytetit Tal Afar...
 • Në besë të shqiptarit...

  “Pas ndeshjes me Serbinë, jo pa qëllim u tentua të krijohej imazhi i një Shqipërie jo tolerante, për më tepër i pushtuar nga nacionalizmi ekstrem. Por sa i vërtetë është ky realitet, si janë shqiptarët në shtëpinë e tyre, ose më mirë si janë shqiptarët në fushat e futbollit”...