-
Lush Palokaj: Veriu krahinë - Mustafa me Thaçin
Me nënshkrimin e marveshjës në mes të Serbisë dhe Amerikës sa i perket Trepçës veriun e Kosovës e njohin si Krahinë . Organizata New Generation Power është nga shteti Ilinois i SHBA-ve me senatorë e kongresmen që e përkrahin Serbinë nga është edhe vet Obama ...
-
Ukshin Zajmi: Gjurmë dardane në Serbinë jugore
Në trojet antike të Dradanisë, që sot i takojnë shtetit serb, është duke u ndërtuar koridori jugor i autostradës nga Leskoci deri në kufirin Serbi-Maqedoni ...
-
Reshat Nexhipi: Fshatra, me atdhetarë të rrallë
Ky tekst, është pjesë e dorëshkrimit im, me të njëjtin titull, që jam duke e përgatitur për botim, prandaj dhe, në këtë rast, me përjashtime të vogla, anashkalova pothuajse tëra fshatrat në Maqedoni, ku zhvillohej luftë e UÇK-së,2001-në dhe ...
-
Gani Qarri: Dëshmori Hysni Temaj (1976 - 1999)
Nga viti në vit, me kujdes dhe nderim të veqant, organizohen kujtimet ndaj atyre që dhanë jetën për çlirimin e atdheut dhe lirinë e shenjt të popullit të cilit i takojnë, në format më të mira...
-
Agim Gashi: Koha e pakohë e vendit tim
Po vinë kohë të pa kohëQë si ngjajnë as njerzimitSe lene më shqiptaritPse populli im i përqarëHasmëria po na qon buzë varritAskush më nuk e zgjatë dorën e pajtimitVetëm ngrehin gishtin e krimit ...
-
Sejdi Berisha: Një ditë në Lezhë dhe në Shëngjin
Kishte kohë që kisha planifikuar të shkoj në Lezhë për t’u takuar me letrarët lezhjanë, me të cilët tanimë kemi një bashkëpunim të ndërsjellë dhe kemi forcuar ...
-
Marjan Sebaj-Sopi: Familja dhe kurora e martesës
''Nuk është mirë që njeriu të jetë i vetmuar. Do t´ia jap ndihmën siç është ai ''. Pra, jo më të vogël, as të nënshtruar, por siç është ai...Në natyrën e vet Hyji krijoi njeriun, mashkull dhe femër krijoi ''... dmth. njeriu i barabartë mashkull dhe femër...
-
Zeqir Lushaj: Intervistë ekskluzive me shkrimtaren dhe poeten Drita Lushi
Bisedë, permbi Oqean Atllantik, nga buzëlumi Hudson në NJ, USA, në brigjet buzë Shkumbinit në At’dhe, e redaktorit tonë të kulturës Zeqir Lushaj, me bashkpunëtoren e ZSh-së, doktoreshen farmaciste, shkrimtaren dhe poeten Drita Lushi ...
-
Frank Shkreli: Gjëndja e Lirisë Fetare në Botë
“Mbi të gjitha të drejtat që Amerikanët i konsiderojnë të shënjta, është liria për të ushtruar fenë sipas dëshirës….ne e dimë gjithashtu se liria e fesë nuk është një e drejtë vetëm për amerikanët ...
-
Kreshnik Qato ''Mjeshtër i Madh''
Nishani dekoron Kreshnik Qaton me Urdhrin "Mjeshtër i Madh" ...