• Lush Palokaj: Veriu krahinë - Mustafa me Thaçin

Me nënshkrimin e marveshjës në mes të Serbisë dhe Amerikës sa i perket Trepçës veriun e Kosovës e njohin si Krahinë . Organizata New Generation Power është nga shteti Ilinois i SHBA-ve me senatorë e kongresmen që e përkrahin Serbinë nga është edhe vet Obama ...
  • Reshat Nexhipi: Fshatra, me atdhetarë të rrallë

Ky tekst, është pjesë e dorëshkrimit im, me të njëjtin titull, që jam duke e përgatitur për botim, prandaj dhe, në këtë rast, me përjashtime të vogla, anashkalova  pothuajse  tëra fshatrat në Maqedoni, ku zhvillohej luftë  e UÇK-së,2001-në dhe  ...
  • Gani Qarri: Dëshmori Hysni Temaj (1976 - 1999)

Nga viti në vit,  me kujdes dhe nderim të veqant,  organizohen kujtimet ndaj atyre që dhanë jetën për çlirimin e atdheut dhe lirinë e shenjt të popullit të cilit i takojnë,  në format më të mira...
  • Agim Gashi: Koha e pakohë e vendit tim

Po vinë kohë të pa kohëQë si ngjajnë as njerzimitSe lene më shqiptaritPse populli im i përqarëHasmëria po na qon buzë varritAskush më nuk e zgjatë dorën e pajtimitVetëm ngrehin gishtin e krimit ...
  • Marjan Sebaj-Sopi: Familja dhe kurora e martesës

''Nuk është mirë që njeriu të jetë i vetmuar. Do t´ia jap ndihmën siç është ai ''. Pra, jo më të vogël, as të nënshtruar, por siç është ai...Në natyrën e vet Hyji krijoi njeriun, mashkull dhe femër krijoi ''... dmth. njeriu i barabartë mashkull dhe femër...
  • Frank Shkreli: Gjëndja e Lirisë Fetare në Botë

“Mbi të gjitha të drejtat që Amerikanët i konsiderojnë të shënjta, është liria për të ushtruar fenë sipas dëshirës….ne e dimë gjithashtu se liria e fesë nuk është një e drejtë vetëm për amerikanët ...