• Gjergj Kabashi: Xhami pabesie në Lumbardh

  Këtyre ditëve, tek vendi i quajtur Verrat e Llukës në Decan, në një fushë futbolli aty në Lumbardhin historik, ku më 1 Maj 1990 nën udhëheqjen e Profesorit Anton Cetta dhe historianit të mirënjohur Zekeria Cana, u falën mbi 100 gjaqe e ngatërresa në tubimin ...
 • Alia: Mehmet Biçakçiu përballë një procesi gjyqësor

  Familja fisnike Biçaku e Elbasanit, nga shekulli XVI, deri në gjysmën e parë të shekullit XX, u shqua në jetën politike, ushtarake, ekonomike, kulturore dhe shoqerore të atyre kohëve të vështira. Disa pjestarë të kësaj familje...
 • Gani Mehmeti: Një paralelizëm

  Tani e 60 vite më parë ishte rrezuar nga pushteti Aleksandër Rankoviqi, armik i përbetuar i shqiptarëve , në  vitit 1966.Ai ishte rrëzuar nga pushteti jo pse po shtypte, po shpërngulte shqiptarët nga Kosova në Turqi, por pse po i sillej edhe karrigës së Titos, sepse synonte ende pushtet më të madh në Jugosllavi...
 • Sopi & Laçi: Intervistë ekskluzive me arsimtarin Hysen Terziu

  Pasi më pyet që bëra kryq para se me ngrën darkë në Stubëll, e pasi këtu në fshatin Tuaj Pozheran bëra Bismilah e mora avdes para buke, tash do ju jap përgjigjen se cilës fe i përkas; Pra; gjashtë muaj jam katolik, gjashtë muaj mysliman...
 • Tefik Selimi: Mexhid Mehmeti – me artin e letërsisë

  Mexhid Mehmeti është një ndër figurat më të respektuara jo vetëm në Luginën e Preshevës, por edhe më gjerë. Ai shquhet, në radhë të parë, si mësimdhënës, gazetar, poet, por edhe si shkrimtar, i cili artit të letërsisë i ka dhuruar një opus të gjerë të veprimtarisë letrare. Pra, ky krijues preshevar, edhe me ditar...
 • Florim Zeqa: Sofra shqiptare në San Vendemiano

  Qyteti San Vendemiano në veri-lindje të regjionit të Venetos, i njohur si vendi i prodhimit të rrushit dhe vërave më kualitative në pjesën veriore të Italisë, nga viti 2010 e këndej njifet edhe si vendi ku gërshetohen kulturat nga shumë vende të botës...
 • Pranvera që i shpëtoi Holokaustit serb

  Historia e Pranverës që 17 vite më parë i shpëtoi Holokaustit serb, falë një vajze 18 vjeç. Mbas 17 vitesh, Pranvera takon gruan që i shpëtoi jetën ato ditë marsi të vitit 1999. Një histori e rrallë mbijetese nga spastrimi e geniocidi serb, një histori nga ato që mund të përjetohen...
 • Milazim Maraj: Hero i Kosovës Abaz Thaqi

  Më 16.05.2016 behën  17 vite të rënies së Abaz Thaqit dëshmorë. Ra në Rrasë të Koshares. Aty ku ranë Heronjtë e Kosovës Agim Ramadani, Salih Çekaj por edhe shumë dëshmor të tjerë.  Aty ku lufta nuk pushonte 24 orë. Lufta për ...
 • Studenti Shqiptar, ambasador i Amerikës në Jordani

  Deni Hoxha, një student i shkollës South High Community School në Worcester, Massachusetts, i është dhënë një burse per Iniciativën Kombëtare të Sigurimit të gjuhës për të rinj (NSLI-Y) për 2016-17. Deni do të studiojë gjuhën arabe në Jordani kete verë...
 • Luan Kalana: Panajot Pano - Legjenda e Futbollit

  E kam ndjerë si një obligim  shpirtëtror dhe qytetar,por si lojtar dhe fens i futbollit, të shkruaja diçka,për gjeniun, ishulin e futbollit shqiptar te te gjithe brezave,te paharuarin Panajot Pano, lojtari  famoz ,ylli i "Partizanit" dhe i kombetares shqiptare...